top of page

Håndverket ligger i blodet

Helge Taraldsen i Brunstad kommer fra en håndverkerfamilie, og ble hektet etter han som liten gutt fikk et lite snekkerverksted, en høvelbenk og litt verktøy av bestefaren sin. Etter yrkesskole og kunst- og håndverksutdanning, fikk han drømmejobben på Brunstad.

– I Brunstad er det alltid kombinasjonen design og håndverk som står sterkest. Det begynner med en idé, går via blyant og skisseblokk, designmøter og bygging av prototype før møblene endelig ser dagens lys, sier Taraldsen.

"Jeg er veldig glad for at jeg både får jobbe med designet – og med selve utformingen av prototypene så møbelet kommer til live mellom hendene mine."

Det var også slik det foregikk da Taraldsen og samarbeidspartneren Arild Alnes designet Brunstads bestselger – hvilestolen Delta. Den ble kåret til årets stol av Bonytt sine lesere i år 2000, og kommer nå i flere forskjellige varianter som selger som varmt hvetebrød hos Møbelringen. Men i starten gikk det trått, sier Taraldsen:


– Da vi lagde den var den ganske utradisjonell, visuelt sett. Dette var i perioden da alle stoler sto på sokkel og var store og ruvende – og så kom vi trekkende med en liten stol med stramme linjer på fire bein. Det første året solgte vi bare syv-åtte stoler, men i 1999 tok det skikkelig av, og nå er Delta Brunstads mest populære møbel, forteller Taraldsen stolt.


 

Ta en titt innom vår inspirasjonside

www.norsk-produsert.no


Kanskje finner du noe som passer deg?

Møbler produsert i Norge

Kortreiste møbler

Vakre møbler

Funksjonelle møbler

Møbler som varer lenge

Historier rundt leirbålet

Norskprodusert LOGO Gronn CMYK.png
bottom of page