top of page

Halvering av klimaavtrykket

Wonderland er en av de norske møbelprodusentene som er helt i toppsjiktet når det gjelder bærekraft. De velger å satse på produksjonen sin her i Norge ved å investere i moderne teknologi og smarte metoder i produksjonen, fordi de mener det gir varige fortrinn, og som et ledd i å skape trygge arbeidsplasser gjennom å lage de beste produktene. Og akkurat det har ført til at verdens mest avanserte sengefabrikk nå ligger på Åndalsnes.


– Ved å holde så mye som mulig av verdikjeden i Norge kan vi selv kontrollere hele produksjonsprosessen – fra innhenting av fornybar, lokal vannkraft til trygg avfallshåndtering på miljøstasjonen på Åndalsnes – en av våre nærmeste naboer. Slik minimerer vi transportutslipp, og sørger for at hvert ledd i verdikjeden fungerer så klimavennlig som mulig. Akkurat det er svært viktig for oss, sier Lars Stenerud, administrerende direktør i Wonderland.


Det synes også på merittlisten til Wonderland at de tar ansvaret sitt på alvor. De er en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift, stadig flere av produktene deres er miljømerket med Svanemerket, og de samarbeider i skrivende stund med SINTEF, NTNU og Møbelringen om et prosjekt der de skal halvere klimaavtrykket fra sengene sine.


– Hvordan vi skal lage senger som er bra både for deg og for miljøet har vært sentrale spørsmål helt siden Wonderland begynte å produsere senger i 1969. Vi utfordrer også stadig våre underleverandører til å finne materialer som har lenger levetid, og som er bra for miljøet og de som skal sove i sengene våre. Vi er vårt ansvar bevisst, og stiller derfor krav til at materialene i sengene våre skal være miljøsertifiserte, sier Stenerud.

"Jeg vil kunne fortelle barnebarna at vi prøvde, og gjorde vårt beste".
 

Ta en titt innom vår inspirasjonside

www.norsk-produsert.no


Kanskje finner du noe som passer deg?

Møbler produsert i Norge

Kortreiste møbler

Vakre møbler

Funksjonelle møbler

Møbler som varer lenge

Historier rundt leirbålet

Norskprodusert LOGO Gronn CMYK.png
bottom of page