top of page

Kortreiste møbler med lange tradisjoner og lang levetid

De forskjellige produsentene i Norskprodusert er enige om mye – også når det gjelder hva som er viktigst for å holde utslippene fra norsk møbelbransje nede. Kortreiste møbler med lang levetid, nærhet til lokalsamfunn og samarbeidspartnere, og kontroll over verdikjeden er fokusområder som går igjen hos alle fire. I Stordal, for eksempel, kan de skilte med møbler som varer i generasjoner.


– Vi har over flere generasjoner vært opptatt av å ta samfunnsansvar – både på lokalt og nasjonalt nivå. Det viktigste for oss er å lage møbler som varer lenge. Vi har mange eksempler på folk som kommer for å trekke om møbler fra oss etter 30 år, og på 50 år gamle møbler som fortsatt er i bruk, sier Ole Håvard Stavseng, daglig leder i Stordal.


Han understreker også viktigheten av å produsere kvalitet og selge lokalt, velge seg tillitsverdige lokale samarbeidspartnere og å holde kontrollen over egen verdikjede.


Denne stolen produserte vi tidlig på 80-tallet. Den kom nylig i retur av en fornøyd kunde som ikke klarer å gi slipp på den.


Etter at vi utfører litt vedlikehold vil stolen vare i 40 år til.


– Vi jobber for det meste med lokale samarbeidspartnere i vår næringsklynge på Sunnmøre, som er seriøse leverandører som vi har samarbeidet med i mange år, og som vi vet er opptatt av å minimere sine utslipp i verdikjeden. Vi stiller også svært høye krav til levetiden til produktene våre. Det er viktig å bruke komponenter av høy kvalitet som kan byttes ut eller gjenbrukes i nye produkter, forklarer han.


 

Ta en titt innom vår inspirasjonside

www.norsk-produsert.no


Kanskje finner du noe som passer deg?

Møbler produsert i Norge

Kortreiste møbler

Vakre møbler

Funksjonelle møbler

Møbler som varer lenge

Historier rundt leirbålet

Norskprodusert LOGO Gronn CMYK.png
bottom of page