top of page

Kunst og håndverk hånd i hånd

Flere av Norskproduserts produktutviklere og designere trekker frem denne todelingen som det viktigste i godt møbeldesign: Møtet mellom kunst og håndverk, pragmatikk og estetikk, blyant og sveiseapparat.


Bjørn Lingener flyttet til Hardanger og Kleppe møbelfabrikk for rundt 20 år siden. Her er det nyskapning som driver ham – kreative og praktiske utfordringer, som munner ut i funksjonelle og estetiske løsninger.

– Jeg liker kombinasjonen av det kunstneriske og praktiske. Ordet brukskunst er jo et litt gammeldags ord for produktdesign, men uttrykket beskriver godt det jeg setter så stor pris på. Forbindelsen av det estetiske med de viktige daglige bruksegenskapene, forteller Lingener.
Lingeners sans for det praktiske og det estetiske kommer da også til uttrykk i og med Kleppe-bestselgeren Choice. Et minimalistisk og stilrent sofabord som også har åpenbare praktiske fordeler.


– Vi jobbet mye med tiltalende minimalistiske dimensjoner som likevel skulle gi stødige bord. Overflatene skulle være robuste, og bordene måtte være mulige å skyve helt inn i hverandre, noe som la føringer for Choice-designet.Lingener er ikke i tvil om hvorfor Choice slo så godt an hos nordmenn – et kvalitetsbevisst folk: – Det er kvaliteten. Den minimalistiske stilen, den gode høyden – og muligheten til å forstørre bordet ved behov. Det er estetisk og praktisk kvalitet hånd i hånd.


 

Ta en titt innom vår inspirasjonside

www.norsk-produsert.no


Kanskje finner du noe som passer deg?

Møbler produsert i Norge

Kortreiste møbler

Vakre møbler

Funksjonelle møbler

Møbler som varer lenge

Historier rundt leirbålet

Norskprodusert LOGO Gronn CMYK.png
bottom of page