top of page

Møbler med bærekraft

Møbelbransjen har dype røtter og lange tradisjoner, som i noen tilfeller har vist seg vanskelige å rokke ved. Men gamle hunder er ikke bare i stand til å lære nye triks – de evner også å lede en hel bransje inn i framtiden. Møbelringen og Norskprodusert satser tungt på bærekraft slik at du kan kjøpe møbler med god samvittighet.

Norskprodusert er en gruppe møbelprodusenter som ikke bare har lagt listen for norske møbler og norsk design- og håndverkpraksis i århundrer. De viser også at de er i stand til å snu seg raskt og legge om denne praksisen når omstendighetene krever det. Når de fire produsentene Wonderland, Kleppe, Brunstad og Stordal nå har samlet seg under paraplyen Norskprodusert hos Møbelringen, er det et samarbeid som gjør det lettere for miljøbevisste nordmenn å kjøpe møbler med et lavt klimaavtrykk.

- Norskprodusert er møbler skapt for norske forhold. Tidløse kvalitetsmøbler som er skapt for å tåle både svingninger i trender og tidens tann. Noen av dem har allerede tålt 90 runder rundt solen, og vil tåle 90 til. I et bærekraftperspektiv er noe av det viktigste vi gjør når vi handler møbler, eller hva som helst annet for den saks skyld, å velge produkter som har lang levetid. Få andre lager like slitesterke møbler som Norskprodusert, sier Lars Erik Ullsgård i Møbelringen.


Bærekraft høyt på dagsordenen hos Møbelringen


Ullsgård er innkjøps- og sortimentssjef i Møbelringen, og er svært opptatt av at de som kjede skal ta ansvar i klimakampen. Selv har han begynt å utdanne seg innenfor bærekraftig utvikling.


– Jeg mener at noe av det viktigste vi i møbelbransjen kan gjøre på dette stadiet er å skaffe oss innsikt. I Møbelringen jobber vi hardt for å få oversikt over hvordan vi påvirker og hva vi kan gjøre noe med, sier han.


Møbelringen er også godt i gang med å sette inn konkrete tiltak der de allerede vet at de kan gjøre en forskjell:

– Ut fra innsikten gjør vi gradvis punktforbedringer over hele fjøla. Vi er veldig opptatt av hva møblene lages av og hvordan de fraktes – derfor er det viktig for oss å jobbe tett med norske produsenter. Vi ser også på andre typer forretningsmodeller enn vi tradisjonelt har jobbet med, som utleie, gjenbruk og resirkulering – i det hele tatt å få mer sirkulærøkonomi inn i virksomheten vår, fortsetter Ullsgård.


Norskprodusert – et naturlig valg for Møbelringen


Møbelringen har et klart mål om å samarbeide med produsenter som holder utslippene sine nede, for å gjøre det totale klimaavtrykket sitt så lite som mulig. Et samarbeid med møbelbedriftene i Norskprodusert var derfor et naturlig valg.

80-talls klassiker - like god I dag

Wonderland, Brunstad, Stordal og Kleppe er gamle, tradisjonsrike bedrifter med et sterkt nærvær i lokalsamfunnene de opererer i. De er hjørnesteinsbedrifter som har en nærhet til naturen, markedet og menneskene som skal bruke møblene deres, noe som er utrolig viktig om man skal drive bærekraftig produksjon, forklarer Lars Erik Ullsgård i Møbelringen, og utdyper:


– All den tid vi vet at varetransport står for 7 % av de globale Co2-utslippene, er det å korte ned veien fra produsent til forbruker noe av det viktigste vi som bransje kan gjøre, i tillegg til å lage møbler som varer lenge, sier han. 

Ta en titt innom vår inspirasjonside

www.norsk-produsert.no


Kanskje finner du noe som passer deg?

Møbler produsert i Norge

Kortreiste møbler

Vakre møbler

Funksjonelle møbler

Møbler som varer lenge

Historier rundt leirbålet

Norskprodusert LOGO Gronn CMYK.png
bottom of page